ИЗБОР НА МАТРАК ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА

Сънят на комфортен матрак, който дава стабилна опора е важен, за да расте детето здраво и да се развива правилно.

Бебетата и малките деца прекарват между 8 и 18 часа в леглото, в зависимост от възрастта. В първите години и последващият период на активен растеж костната структура се развива бързо и е податлива на промени. Затова е важно опората, предоставена от матрака, да е стабилна.

По-големите деца също се нуждаят от пълноценен сън, за да си починат от многобройните дейности през деня и да се подготвят успешно за следващия. Спалнята на деца и тийнейджъри трябва да бъде обзаведена удобно, с матрак, който ще им гарантира спокоен, здравословен сън.

Някои основни неща, които да имате предвид при обзавеждане на бебешката стая:

    •Ортопедичен матрак – особено важно е опората, която дава матракът, да е твърда, за да се развива костната система правилно

    •Натурални материали – бебешката кожа е нежна и затова е добре до нея да се докосват само естествени текстили с памук, бамбук, вълна и тн.

    •Сигурност – уверете се, че рамката на леглото няма луфтове, а за матрака предвидете непромокаем протектор, който може да се пере у дома.

    •Без възглавници – препоръчва се децата до 2-годишна възраст да спят без възглавница, заради повишен риск от СИДС. 


От какво имат нужда децата между 5-15 години?

Дори и след като поотраснат, сънят продължава да е изключително важен за развитието на децата. Добрата почивка подобрява имунитета и тонуса, стимулира паметта и позволява на тялото да се възстанови максимално.

Свържете се с нас и ще Ви предложим богат избор от модели за бебета и деца.

Добре сте дошли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!
Call Now Button